The Secret Combination

       
 

Bekijk de achtergrondfoto

 

De opnames stopten niet na de release van het album. De 'never-ending- recording-sessions' waren geboren. Dit resulteerde in het album Code of Mercy, dat in 2003 verscheen, met artwork van soulmate Peter Pontiac.

Code of Mercy werd evenals Introducing geproduceerd in de Utrechtse Starsound Studio door Wilmer Wolf en Jeff Mitchell. Was Introducing ook als een'vintage soundtribute' bedoeld aan de begin jaren 70, op Code of Mercy zijn de songs, arrangementen en productie eigentijdser benaderd. De songs blijven onverminderd sterk, maar het accent is verschoven van countryrock naar pop.

 

Nadat in 2003 de verhuizing naar de nieuwe thuisbasis Heartland Studio in Amsterdam een feit was, is begonnen met nieuwe opnamesessies. In the Heartland is de -onvermijdelijke- titel en het album verscheen in 2007. In the Heartland gaat qua productie weer een stap verder dan de voorgaande albums. Maar de insteek blijft altijd dezelfde: alles en iedereen in dienst van de song!

In april 2008 verschijnt bij PIAS de CD/DVD The Secret Combination Live at Paradiso. Ook zal The Combination (per 2008 de nieuwe bandnaam) een aantal unplugged optredens verzorgen en aan een nieuw studioalbum werken, dat in 2009 zal verschijnen.


Blader terug